[Senaste nytt]
[Tidigare nyheter '99]981231 - Sylvesterloppet.
Då var årets sista tävling avklarad och man kan konstatera att det blev en bra tävling resultatmässigt, då alla klarade av att komma in under timmen. Dessutom vann favoriterna i seniorklasserna, Ann-Charlotte Carlsson, Filipstad IF sprang in på 30.53 och i herrklassen blev det en sänkning av Håkan Erikssons (Kvarnsveden) rekord från 1989 med 9 sekunder utav Claes Nyberg (25.43). Detta var, som tidigare nämnt, Nybergs första tävling i Göta-dressen. Läs mera i resultatlistan. Det noterades även att det fanns flås i Nybergs personlige tränare, Christian Augustsson, som sprang in på 33.52.

En av de strongaste insatserna stog Albert Mollén (UK Sprint) för, en av de yngsta deltagarna som genomförde tävlingen. Hans tid blev så bra som 30.10. Vinnarna i Master-klasserna blev Ing-Marie Hugosson, Örebro AIK, på 37.01 respektive Hans Daniels, IK Fryken, på 00.28.49.     /ML 981218 - Pressinfo: Götagalan va' namnet !
Arbetet med friidrottsgalan på Tingvalla IP den 31 augusti i sommar är i full gång. Bland annat har vi fattat beslut om namn, grenprogram och biljettpriser.

Vi passar också på att önska God Jul och Gott Nytt År !

Götagalan i fint sällskap
Ett namn som alla ställde upp på blir efterföljare till tidigare framgångsrika galaperioder på Tingvalla.
Tingvallaolypiaden på 30-talet med bl.a. höjdhopparen Albritton som förste färjade idrottsman i Karlstad. Dessutom OS-medaljörerna från 1936 - Maddows och Spöck.
Augustispelen på 50-talet med galan den 21 augusti 1959 som absolut höjdpunkt. Storpubliken fick se Dan Waern sätta världsrekord på 1000m med tiden 2.17,8. En tid som fortfarande är svenskt rekord. 30-årsjubileum således !
OK-galorna i början på 70-talet med Lennart Pettersson som ansvarig. 8000 på läktarna 1972 kunde njuta av 10,0 på 100m av Steve Williams samt OS-medaljörerna i diskus: Ludvig Danek, Jay Silvester och publikfavoriten Ricky Bruch bland mycket annat.
NWT-galan 1988 är den senaste renodlade galan på Tingvalla IP. Världsstjärnan Danny Harris på 400m häck var det stora dragplåstret den gången.

Sjutton va' grenar !
17 grenar har vi beslutat om skall ingå i galan. Grenar med fet stil ingår dessutom i Folksam GP. Förutom GP-grenarna blir det extra satsning på höjdhopp och spjut för herrar. Vi räknar med att huvudtävlingarna kommer att pågå mellan ca: 18.00-20.30 och dessutom kan det bli aktuellt med för- och eftertävlingar.
  Herrar
100m
400m
800m
3000m
400m häck
Höjd
Längd
Slägga
Sjut
Damer
200m
1500m
100m häck
400m häck
Höjd
Stav
Längd
Kula
Övriga
F18 100m
Knattelopp 800m
Rullstolslopp (prel.)
Skolstafett (prel.)
 
Hela familjen för en hockeybiljett
Vi tror på en riktig publikfest, målsättningen är 4000 betalande åskådare. Karlstads sommaridrott har normalt inte så mycket att erbjuda publiken, vi hoppas att detta evenemang skall attrahera. En Svenssonfamilj på fyra personer betalar "bara" 160 kr för ståplats.
  Sittplats Ståplats : vuxen Ståplats : under 12 år  
  120 kr 60 kr 20 kr  
         
  Stefan Olsson   Bruno Thörnquist  
  Galageneral   Mediachef  
  054-21 23 27   054-21 24 47  
  stefan.olsson@ifgota.s.se   bruno.thornquist@ifgota.s.se  
/SO981218 - Pressinfo: Sylvesterloppet för fjortonde gången. Nybergs första lopp i götalinnet
På nyårsafton är det återligen dags för Karlstads eget Sylvesterlopp. Det blir också tävlingsdebut i götalinnet för Claes Nyberg. Nyberg som var sjuttonde man på terräng-EM i Italien under helgen, vann ju fjolårets upplaga av Sylvesterloppet. Då i Mölndals färger.

Hittills har 100-talet anmälningar kommit in, men vis av erfarenheten väntar många till tävlingsdagen, ifjol kom det ca: 150 efteranmälningar. Vi räknar med ca: 350 anmälningar totalt. Start och mål blir som vanligt på Stora Torget och banan mäter 8,6 km.

Vi har också börjat förbereda oss inför 1999 och årtusendets sista motionslopp. Det blir något att se fram emot !  /SO

Claes Nyberg, 17:e vid Terräng EM i Ferrara, Italien
Foto : Hasse Sjögren, Deca (Borås)


981212 - UDM 99 inomhus.
Friidrottssäsongen 1999 startade lördagen före Lucia i Våxnäshallen, Karlstad, i och med att inomhus-DM för 11-18-åringar avgjordes. Tvåhundra deltagare gjorde drygt 500 starter och kunde med det avgöra vilka som skall få titulera sig själva distriktsmästare tills nästa år. Tävlingen var ett samarrangemang mellan alla klubbar i Värmland och avlöpte mycket väl tack vare alla som ställde upp och hjälpte till.

Sprint/Häck
Bland sprintfinalerna utkämpades många fina kamper om medaljerna. Yngsta flickklassen var på förhand en helt öppen historia där det endast skilde tre hundradelar mellan de tre snabbaste från försöken. Finalen blev dock en klar triumf för Erika Persson, Göta som segrade med nästan två tiondelar. Snabbast var dock segrarinnan i B-Finalen Malin Olsson, Kil som var två hundradelar snabbare än Erika i A-Finalen!!!! Stort hedersomnämnande till Malin som inte fick en medalj för sin insats. I finalen för P12 var det så jämnt på målfotot att dött lopp fick utdömas. De två killarna som inte kunde skiljas åt var Martin Rosenblad, Göta och Simon Johansson, Kil som fick tiden 8,64.

  Medeldistans
Tuffa satsningar på många håll och däribland Linus Adolfsson, Göta (P11) och Fredrik Närman, Göta (P16) som segrade i sin respektive klass på nya personliga rekord. Många fina spurtdueller ledde till personliga rekord hos flera deltagare.

  Längd
Ett av de bästa resultaten i längdhoppet var Emma Björkmans 502 i F13-klassen för Göta. Även Christer Svahn, Filipstad hoppade långt i sin P12-klass där han segrade på 448.

  Höjd / Stav
I Höjd noterades fina resultat av Per Tedenrud och Martin Gustavsson, båda från Kil, i klassen P14. Segerhöjden blev 160 för Per och det hjälpte inte att Martin hoppade lika högt idag. Madelen Olsson vann F14 på ypperliga 158, medan Mikael Gustavsson vann P16-klassen på 170. I Stav segrade Johan Andreasson, Göta på utmärkta 380 före klubbkompisen Kristoffer Averheim.

  Kula
Pia Ankarling, Arvika stod för en utmärkt insats när hon vann F13 på hela 1033. Långa stötar även på Isabel Savic, Göta i F16 där hon vann på 1262.

För resultat se här. För bilder se här. /MF 981118 - Hänt på årsmötet.
Årsmötets program började med att utmärkelser för 1998 utdelades.

Senior herrar : Patrik Bodén EM-finalist, SM-seger och resultat i tävlingar över 85m.
Kvinnor senior : Maria Richtnér SM-seger i mångkamp inomhus och utomhus samt deltagande vid inomhus-EM
Män 22 : Jim Olsson Vann Junior-SM i slägga och är riktigt nära eliten.
Kv 22 : Marie Åhlander SM och dubbel Junior-SM vinnare i tresteg.
P 18 : Fredrik Strandberg Har inte lyckats denna säsong på grund av skador. Lovande talang.
F 18 : Maria Mattsson Distriktsrekord med 44.64 i slägga.
P 16 : Carl Bergfeldt Höjde sitt personliga med ca: 50cm i länghopp till 6.85, klar seger i Skol-SM
F 16 : Izabel Savic 4 st SM-titlar : Ungdoms-SM, Ungdoms-SM i lag, Skols-SM och Lag-SM seniorer. Dessutom innehavare av klubbrekord i spjut F16 och F18.
P 14 : Fredrik Närman Hamnade bland de fem bästa på regionsfinalen på 800 och 2000m.
F 14 : Madelene Olsson Är 14 år och hoppar 1.60m i höjd och är nästan lika bra på 800m.
Veteraner : John Johansson Guld i Veteran-SM på Öland i slägga. Är IF Göta's näst äldste medlem.
Långdistans : Mikael Örtengren Utmärkte sig som bäste veteranlöpare på bana under året och gjorde bra insatser vid Veteran-SM inomhus i Karlstad.

Dessutom utdelades utmärkelser till fem 'överaskningar' :

Lars Appelqvist Blev tvåa på 800m, Inomhus-SM med nytt klubbrekord. Debuterade i landslaget.
Niclas Broström Insamlade flertalet JSM-medaljer och är fjärde bäste i IF Göta genom tiderna på 100m. Fick dessutom landslagsplats.
Emely Engqvist Kom trea på JSM med personliga rekordet 44.00m, en halvmeter från seger i slägga.
Per Jacobsen JSM-medalj i 2000m hinder. Gjorde en suverän löpning under Lag-SM, fick dessutom landslagsplats.
Paula Zetson Vinnare i Svedalamästerskapet på 37.26m i spjut. Har dessutom kvaliteter i längdhopp och på 80m.

Andra punkten på programmet bestod av att Monica Rydén berättade om sin karriär, då i form av att bli intervjuad av Stefan Olsson. Det hela slutade med att man gick handlingarna i förväg och genomförde en del av näst sista punkten på dagordningen. Detta genom att klubba styrelsens förslag om att välja henne som Hedersmedlem, just för hennes prestationer som aktiv under 10 år i IF Göta.

Nästa punkt i programmet var själva dagordningen. Inget mer om detta här, protokollet kommer att läggas ut vid tillfälle här på våran hemsida.

I och med nästa punkt fick man stifta bekantskap med en av föreningens profiler, för en del ett nytt ansikte, men för dom som har varit med ett antal år i föreningen, ett bekant sådant. Lennart Pettersson, mannen som lade grunden till det 'moderna' IF Göta, engagerad i föreningen sedan 1967. Styrelsen hade lagt fram ett förslag om att välja honom till föreningens fjärde Hedersordförande, vilket godkändes av årsmötet.

Årsmötet avslutades med fika. /ML981028 - Domännamnet.
Nu är det äntligen klart med vårat domännamn - www.ifgota.s.se. /ML 981025 - Götisten på Internet.
Från och med nu kommer Götisten även att befinna sig på Internet, utöver den ursprungliga tryckta versionen. Vi har även planer på att publicera Unga Götisten här på hemsidan så småningom. Dock kommer inga större förändringar göras på sidorna, utan dom kommer så långt som möjligt att ha samma utseende som den tryckta formen. Läs mera här. /ML981022 - Försening av domänadress.
I dag fick vi beskedet att det kunde bli en försening upp till 10 arbetsdagar innan vi kunde få vårat domännamn färdigt. Detta betyder att senast den senast den 5 november så skall domännamnet vara klart för användning. Problemet ligger hos NIC-SE, som är högsta instans i Sverige när det gäller domännamnsregistrering och problemet är till stor del av byråkratisk karaktär. /ML981022 - IF Göta fick GP-finalen.
I kamp med Malmö IF fick slutligen IF Göta den åtråvärda Grand Prix-finalen och det efter att ha sökt för första gången på flera år. Den kommer att äga rum den 31:a augusti 1999 (en tisdag), mellan två storarrangemang nämligen VM i Sevilla (20-29 aug.) och Finnkampen (4-5 sept.). Finalen i Karlstad är den sista i raden av totalt fem galor, som i övrigt kommer att arrangeras i Stockholm, Växjö och Malmö. Den femte orten är i skrivande stund inte utsedd. Mer detaljer om finalen kommer när PM är skrivet. Läs om tidigare artiklar här. /ML980928 - Claes Nyberg till IF Göta.
Nu är det klart att Claes Nyberg lämnar Mölndal AIK för IF Göta Friidrott. Då Claes Nyberg studerar vid högskolan här i Karlstad så blev det naturligt att han gick över till oss. C.Nyberg är en av, om inte, den bästa i Sverige på längre distanser. Hans personrekord på halvmaraton är så bra som 1:05,56, vilket står sig bra t.o.m. internationellt. Läs mera här. /ML980908 - IT-grupp bildad.
En IT-grupp har bildats hos IF Göta med i första hand uppgift att skapa och underhålla en representativ hemsida. Ett av gruppens mål är att ordna ett eget domännamn åt hemsidan. Hemsidan är tänkt som en informationstavla åt våra medlemmar, men även åt allmänheten i övrigt. /ML