Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | OKT | Nov | Dec
 

051028 Finn Oulie tillbaka!

Först kom Hammar, sedan kom Karlsson och nu kommer Oulie! Finn Oulie har många år bakom sig i föreningen, bland annat i styrelsen men också som säljare på marknadssidan de senaste åren. Han klev dock av i februari i år, men nu är han alltså tillbaks för att hjälpa Stephan att sälja annonser och sponsorspaket inför och under 2006.

Finn startar 1 november och kommer att jobba cirka 25 % till och med augusti i det här läget och han kommer uteslutande att jobba gentemot våra samarbetspartners. Det är en välrutinerad kraft som vi återigen har knutit till oss och det känns förstås väldigt bra. Finn känner de flesta av våra sponsorer personligen och vi kan nog vara säkra på att duon Hammar/Oulie kommer att komplettera varandra på ett utmärkt sätt! Den som ansvarar för marknadsfrågorna i styrelsen och som kommer att jobba tätt tillsammans med de två är Inge Persson!

Varmt välkommen åter Finn, säger vi på kansliet!


    /Anders Tallgren
051028 Friidrottscafé på UNO!Micke Jakobsson var en av deltagarna på friidrottscaféet!
Foto: Hasse Sjögren

Igår hölls det ett idrottscafé med friidrottstema på UNO, Ungdomens Hus i Karlstad. Det var dock inte så många ungdomar på plats, utan var det Värmlands Idrottshistoriska Sällskap som bjöd in och de drygt 80 åhörarna var av det lite mer rutinerade slaget. De var dock väldigt pigga och intresserade av allt som har med elitfriidrottens liv att göra.

Panelen som fick redogöra för sin friidrottsvardag och framtida planer var på aktivasidan Stefan Holm, Kirsten Belin, Erica Mårtensson, Mikael Jakobsson, Johan Engberg och Ulf Ankarling. Ledarsidan var representerad av Johnny Holm, Christian Augustsson, Kim Johansson och undertecknad. Konferencier och utfrågare var Harald Alvers och stark man bakom upplägget och inbjudningarna var Bengt Planting-Gyllenbåga.

Även om det var ett Idrottshistoriskt sällskap som bjöd in ägnades den mesta tiden åt framtiden och satsningarna mot nästa års EM i Göteborg. Men den avspända och trevliga atmosfären ledde också till att en och annan anekdot kom fram ur historien och det var rejäla skratt vid flera tillfällen, bland annat när panelen jämförde sina personliga rekord i icke specialgrenar! Men även allvarligare frågor som skador och doping berördes vid några tillfällen och de aktiva berättade om möten med sådana som kommit tillbaks efter en avstängning och att det inte alltid är så gemytlig stämning då. Allt som allt var det ett väldigt trevligt arrangemang och alla verkade gå nöjda därifrån efter två timmars friidrottssnack!


    /Anders Tallgren
051027 Projekt med Ulf Karlsson!Karlsson som hyllad förbundskapten, nu är det Götas tur!
Foto: Hasse Sjögren

För två veckor sedan presenterade vi Stephan Hammar som ny efter Olsson, men med det var inte hela laguppställningen för 2006 komplett! Vi har nu också slutit avtal med Ulf Karlsson för ett år framåt, där han på cirka 20-25 % ska arbeta med ett projekt för att utveckla den idrottsliga delen i föreningen. Ulf kommer att stå för all internutbildning av våra nuvarande ledare, han kommer också tillsammans med fler rekrytera nya ledare med friidrottslig bakgrund för att förstärka grenträningen för våra äldre ungdomar.

I projektet ligger också en viss omstrukturering av ungdomsverksamheten i det att vi ska försöka etablera friidrottsträning i våra större stadsdelar och ytterområden som komplement till träningen i Våxnäshallen. Ambitionen är att alla ledare ska få verka på den nivå som de själva vill och få en utbildning som passar till den verksamheten. Vi kommer att försöka etablera tränarteam som gör att belastningen på varje individ blir mindre och där man kan säkerställa att olika typer av kompetenser finns i varje team.

Alla delar ska vara fullt utbyggda till nästa höst och det långsiktiga målet är att få fram såväl nya friidrottare som friidrottstränare. Det blir information om projektet till alla nuvarande ledare och tränare den 22 november i Våxnäshallen, så notera i kalendern redan idag. Självklart kommer en särskild inbjudan så småningom! Vi är naturligtvis oerhört glada för att Ulf vid sidan av sina tränarinsatser är sugen på att ge sig i kast med det här projektet som är till gagn för hela föreningen!


    /Anders Tallgren
051026 Olssons krönika, del 2!

Här kommer del två av Stefan Olssons "krönika" över sina 15 år som anställd i föreningen:

1992-Tjurruset ser dagens ljus
Mitt första hela år som ansvarig på Kansli. Idéerna flödade och Tjurruset såg dagens ljus. Sverige var inne i en ekonomisk svacka och räntekostnaderna på kanslibyggnaden överskred återigen 100 000 kronor.

*Carl Scheffer svingade ordförandeklubban med kraft och engagemang. Något som också i positiv mening avspeglade sig på verksamheten. Det var Carls blott andra år i föreningen men jag kan lova att redan hade skaffat sig ett stort götahjärta. För mig har vänskapen bestått sedan dess.

*En ung lovande tjej från Kils AIK var årets mest spännande nyförvärv. En tjej vi skulle få mycket glädje av. Emelie Färdigh var namnet och framgångarna kom slag i slag. Tyvärr ändade karriären allt för tidigt pga skador. Idag sitter Emelie i styrelsen och lystrar numera till efternamnet Linderberg.

*Elva aktiva fick ikläda sig den blågula landslagsdräkten. Däribland fyra ”urgötister” i form av ungdomarna Magnus Edström, Christian Haar, Pontus Lundqvist samt evigt unga Liz Hjalmarsson. Liz vann SM på 800 m hemma på Tingvalla redan 1975, nu sjutton år senare var det 10 000 meter som gällde.

*Patrik Bodén och Monica Westén var båda med vid OS i Barcelona. Men för en gångs skull misslyckades båda med att kvala vidare till final resp semifinal.

*Sören Olsson i slägga, Marika Johansson 100 m och 200 m, Henric Jonsson 300 m häck och Jonas Karlsson i slägga fick kliva upp överst på prispallen vid JSM i Mora resp USM i Falun. Vid den förstnämnda tävlingen var Kjell-Åke Willman och Joakim Hjortsberg anlitade för att sköta eltiden och undertecknad som speaker. Det blev en minnesvärd helg…

*Götajoggen hade för första gången två distanser på programmet. Förutom klassiska 15 km-sträckan fanns nu också möjligheten att springa 10 km. Totalt var över 8 000 deltagare anmälda varav 2 500 på den kortare distansen. Under Inge Nilssons ledning blev det en nödvändig nytändning och succé även om målgången inne på Tingvalla var tämligen kaotisk under del av eftermiddagen. VF var för första gången huvudsponsor och det blev verkligen en flygande start på samarbetet.

*Minijoggen hade flyttat till Sandgrundsudden. Peter Wanngren och Kerstin Anderby underhöll och deltagarantalet fördubblades från premiäråret till mäktiga 600.

*Under devisen ”En galen löparidé” för riktiga karlar föddes Tjurruset som 20 september begick Sverigepremiär på Skutberget. Drygt 300 tuffingar fick uppleva Digerdödsmossen och öl och korv efter målgången. Vår egen Lennart Beckman blev premiärvinnare och nyfikenheten i löparsverige var stor.

*Tävlingskommittén hade en hel del på agendan med Götas Ungdomsspel och För-SM på programmet. Och dessutom Svealandsmästerskapen som numera är saligen insomnade men som var en stortävling ”en gång i tiden”.

*Unga Göta hade Marika Johansson som ansvarig. Hon kunde under året räkna in 10 träningsgrupper, tjugotalet ledare och 285 ungdomar. Ungomsverksamheten har i sanning alltid varit en av föreningens hörnstenar.

*Omsättningen nådde nästa tre miljoner varav Götajoggen stod för närmare 50%. Ordförande Scheffer och kassör Janne Svenssohn kunde tillsammans med övriga styrelsen glädja sig åt en vinst på 121 000 kronor. Välbehövligt på alla sätt och vis och nu var det balanserade underskottet ”bara” 106 000 kronor.


    /Stefan Olsson
051026 Löpledare sökes!

Sökes:
Motionsintresserad Götist som vill inspirera blivande Karlstad Stadsloppsdeltagare.

Under våren planerar IF Göta att erbjuda intresserade möjligheten till "joggingkvällar" ungefär en gång i veckan. Vi söker dig aktiv, före detta aktiv eller bara motionsintresserad som kan finnas på plats och erbjuda tips och inspirera i anslutning till detta. Kanske kan du göra detta tillsammans med dina egna motionspass?

Om du är intresserad eller har några funderingar kontakta Stephan Hammar på kansliet!
054-21 23 27
0706-22 23 27
stephan.hammar@ifgota.se


    /Anders Tallgren
051025 Stephan Hammar med egna ord!Stephan o Stefan!
Foto: Björn Eliasson

Hej alla Götister!

Efter två spännande introduktionsveckor på kansliet vill jag även passa på att ge mig ut på föreningens egna plats i cyberrymden (www.ifgota.se) och berätta lite om vem jag är. Som de flesta troligen har märkt har Stefan Olsson efter 15 år lämnat kansliet för att bli klubbchef på Karlstad GK, därför har jag blivit anställd som arrangemangs- och marknadsansvarig.

Mitt namn är Stephan Hammar och jag är en 27-årig dalmas, från Mora, som sedan fem år bor och verkar i Karlstad. Efter att ha gjort klart mina studier har jag bland annat arbetat vid Karlstads universitet och haft ett företag inom idrott och marknadsföring. Under året har jag bland annat arbetat med marknadsföringen av Karlstad Stadslopp, vilket är ett av våra arrangemang som definitivt har en mycket spännande framtid! Min egen idrottsliga bakgrund är relativt medioker och jag kan tyvärr inte stoltsera med några egna friidrottsmeriter, dock finns ett brinnande allmänt idrottsintresse!

Det är med stor entusiasm jag har tillträtt tjänsten och ser fram emot att få vara en del i IF Götas utveckling. Jag hoppas kunna tillföra lite nya tankar gällande arrangemangs- och marknadsarbetet samtidigt som det är jätteviktigt att fortsätta verksamheten i den unika Götaanda som karaktäriserar föreningen och våra arrangemang.

Torsdagen den 10 november mellan 16.30-20.00 är det Götadagen i Våxnäshallen. Då ser jag fram emot att få träffa många av Er!

Med vänliga Göta-hälsningar,
Stephan Hammar

Min e-mailadress är stephan.hammar@ifgota.se
Jag har ärvt Stefan Olssons mobilnummer: 0706-22 23 27


    /Anders Tallgren
051020 Nike Run Cup avslutat!

I helgen avgjordes den tolfte och sista deltävlingen i Nike Run Cup, tidigare Terrängcupen. Totalvinnare på den manliga sidan blev Henrik Örnstedt, IF Göta, med 151 poäng. Tvåa var klubbkompisen Dan Enqvist och trea var Lennart Eriksson från SISU Forshaga. På den kvinnliga sidan segrade Pia Thomasson, också hon från Göta och det var faktiskt Göta på de sex första platserna, imponerande! Tvåa var Therese Johansson och trea var Johanna Sjögren.

Övriga kvinnliga segrare var i K50 Kristina Sjögren, K40 Lena Gånheim, F17 Matilda Hansson, F15 Sara Holmgren, F13 Kristin Edquist Servold och i F11 Carolina Nilsson. Övriga herrsegrare var i M50 Staffan Sandberg, M40 Tom Pedersen, P15 Johan Borg, P13 David Sjögren och i P13 Anton Nilsson!

Vi skickar ett stort grattis till alla segrare och ett stort tack till gänget som har hållit i cupen under året, med Dan Enqvist, Torbjörn Wahlström och Lars Lundegård i spetsen!


    /Anders Tallgren
051020 Nike Run Cup-avslutning!

Nu är det säsongsavslutning för många av oss och årets 12:e och sista deltävling i 2005 års upplaga av Nike Run Cup går av stapeln. IF Göta står åter som arrangör och tävlingen avgörs lördagen den 22/10 på Sörmon strax väster om Karlstad.

Start- och målområdet ligger strax intill E18 till höger vid avtagsvägen mot Sörmonmasten längs den långa raksträckan mot Oslo, 2,6 km från Skutbergets motionscentral. Prisutdelningen för hela Nike Run Cup sker kl 13.45 i gymnastiksalen vid Skutbergets motionscentral där också omklädningsrum finns tillgängligt mot uppvisande av tävlingens nummerlapp.

Upplysningar för deltävling 12:
Kaukko Kaikkonen 054-54 73 23
Dan Enqvist 0709-83 83 42

Klasser, sträckor och starttider:
P/F 11, 13 - 3,5 km - 11.30
P/F 15, 17 - 3,5 km - 11.30
M/K sen - 8,5 km - 12.00
M/K 40 o 50 - 8,5 km - 12.00

Anmälan sker på plats ända fram till start på tävlingsdagen och kostar 40 kr. Betalningen sker kontant eller via pg 468 73 33-7.

Poängen beräknas från de bästa resultaten i 8 av de 12 deltävlingarna och de 15 första i varje klass får poäng enligt följande system:
20, 17, 15, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1
Vid lika totalpoäng avgör antalet segrar och därefter antalet andraplatser o s v.

Resultat kommer att finnas i NWT och VF.
Priser från Nike delas ut till de främsta i varje klass i samband med avslutningen i oktober.
Nike Run Cup är sanktionerad av Värmlands Friidrottsförbund som motionstävling och är därmed öppen för alla som vill delta, d v s man behöver inte tillhöra förening ansluten till VFIF.

Upplysningar för Nike Run Cup 2005:
Dan Enqvist, IF Göta 054-18 38 36, dan.enqvist@tv4.se
Torbjörn Wahlström, IF Göta 054-85 33 99, torbjorn.wahlstrom@osterbergs.nu


    /Anders Tallgren
051017 Femton år på Kansliet…!

Som ni alla säkert känner till så har ju Stefan Olsson lämnat sin tjänst på Götas kansli för att istället jobba som klubbchef på Karlstads GK. Under de femton år som Stefan jobbat åt Göta har han naturligtvis upplevt en hel del spännande episoder och han har kommit i kontakt med en lång rad personer. I ett antal "krönikor" kommer Stefan nu att sammanfatta en del av allt detta. Här kommer den första...

Femton år på Kansliet…
Det har blivit hög tid att summera mina femton år på föreningens Kansli. Och jag gör det med hjälp av verksamhetsberättelserna. Det var nog tur. För det har onekligen hänt en del spännande saker. Under den närmaste månaden kommer jag att med jämna mellanrum teckna händelser från 1991 och fram till 2004. Ingen heltäckande sammanfattning men väl tidstypiska episoder från min tid på Kansliet. Jag hoppas bjuda på en intressant läsning, lära er mer om föreningen och med glädje, i förekommande fall, minnas gamla goda tider. Vi börjar förstås med mitt premiärår 1991. Håll till godo hälsar en som för alltid är utrustad med ett äkta Götahjärta!
StefanStefan Olsson är starkt förknippad
med Karlstads Stadslopp!
Foto: Ove Alfredsson

1991-Glada minnen från mitt första år
*Janne Svenssohn inledde sin andra period som ordförande och bland övriga i styrelsen märktes Ulf Karlsson och Björn Eliasson. Presentation överflödiga.

*Götajoggen genomfördes för tolfte året sedan starten 1980. Året stora motionsfest i Värmland med nästan 7000 deltagare. Under hösten upplöstes samarbetet med NWT och istället klev VF in på arenan som ny samarbetspartner.

*På Kansliet tjänstgjorde Anders Rydén och Teddy Jonasson tillsammans med Tony Harborn förstås. Dessutom var sprinterstjärnan Marika Johansson och Jonas Asplund.

*Patrik Bodén i spjut och Monica Westén på 400 m häck representerade föreningen vid VM i Tokyo där Patrik som året innan satt världsrekord nu nådde en finalplats. Rumskompisen och förre götisten Tord Henriksson knep överraskanden femteplats i trestegsfinalen. Landslagsuppdrag noterade under året också för bland andra Erica Andersson (Grealish), Helene Friberg och Magnus Edström.

*Bland nyförvärven inför året märktes en viss Stefan Wagnsson från Strömtorps IK samt Torbjörn Wahlström från Deje SF. Båda har ju sedan dess varit hårt engagerade i föreningen på olika sätt.

*Samtidigt lämnade tre starka namn föreningen. Löparkillarna Peter Koskenkorva och Peter Olsson värvades under uppmärksammade former till Mälarhöjden till stor besvikelse för många, inte minst tränare Teddy Jonasson. De personliga rekorden från Götatiden kom sedemera att stå sig karriären ut. 400 m-tjejen Monica Strand fann kärleken i stavhopparen Peter Widén och flyttade till Växjö.

*Vårgaloppen blev en stor succé och föreningens medlemmar med Ulf Karlsson i spetsen sprang under en timme in över 100 000 kr till föreningen redan premiäråret.

*Länsförsäkringar, Riksbyggen debutanten Cloetta var tillsammans med NWT våra största samarbetspartners under året.

*Minijoggen skapades på initiativ av Teddy J och blev succé direkt med ca 300 löpsugna ungdomar på Våxnäs IP. En klassiker var född!Jonas Karlsson på SM i friidrott 1990 i Karlstad
Foto: Björn Eliasson

*Göta höll sig långt framme vid Riksicaden (Svealandsmästerskapen) för 13 och 14-åringar som gick hemma på Tingvalla IP. En viss Jonas Karlsson tog i P14 brons i slägga, silver i diskus och guld i stav. Samme Jonas som numera är TV-sportens ankare i friidrottssammanhang.

*Som vanligt gjorde många ett strålande och engagerat funktionärsarbete. Bo Sundåker från Kaukos långskubbare fick glädjen att med fru Fortunas hjälp bevittna DN-Galan på plats som vinnare i det årets funktionärslotteri.

*Vid Unga Götas julavslutning dök Lilla Sportpegeln upp och gjorde ett fem minuter långt reportage där bland annat ungdomarna utmanade häcktjejerna Monica Westén och Monika Klebe.

*Kanslibyggnaden på Tingvalla byggdes till SM året innan och var nästan helt ny. Dock var låneskulden på kansliet närmare miljonen och räntan vid tidpunkten ca 10%. Det innebar att vi hade räntekostnader på över 100 000 kr för verksamhetsåret. Lätt att glömma!

*Omsättningen uppgick till 2,8 Mkr och vinst för året blev 68 000 vilket innebar att föreningen hade ett balanserat underskott på 228 000 kr. Hårda bud och ordförande Svenssohns hårda nypor och energiska och ansvarstagande arbete behövdes verkligen. !


    /Stefan Olsson
051017 Rapport från vardagen!

Vi är inne i oktober, den kanske lugnaste månaden på året ur ett friidrottsperspektiv. Detta gäller dock framförallt tävlingsverksamheten, i övrigt pågår förstås febril aktivitet på många områden.

I Våxnäshallen och ute i elljusspåren är det full fart på grundträningsfronten, samtliga Götaaktiva är nu igång med sin grundträning inför säsongen 2006. Som vanligt stundar många viktiga tävlingar med allt från UDM till EM! De elitaktiva har lagt fast sina planer och för många av våra bästa väntar vinterläger bland annat i Sydafrika i månadsskiftet december/januari.

I styrelsen och på kansliet pågår planeringsarbetet för nästa år, vilket innebär budgetarbete och planering för de stora arrangemangen. Göta har för avsikt att arrangera Götas Ungdomsspel inne och ute, Vårrus, Minilopp, Stadslopp, Tjejgåing, Kalvrus och Tjurrus. Vi har dessutom ansökt om Folksam Grand Prix och Lag-SM, där får vi dock invänta besked från friidrottsförbundet.

Vi har också tagit beslut om en Götadag i Våxnäshallen torsdag den 10 november mellan 16.30 och 20.00, den vanliga träningen kommer dock inte att drabbas! Då kommer Stadium och Adidas att finnas på plats och visa upp sina produkter. Utöver det kommer Götas kollektion finnas till försäljning och våra arrangemang kommer att presenteras. Det är självklart också gratis fika till alla föreningens medlemmar och det kommer att finnas lotter och lite annat smått och gott! Håll utkik efter mer info så småningom!

I helgen som gick var det utvecklingsträff för länets 15-16-åringar och det var ett 30-tal götister som deltog i aktiviteterna som leddes av Anders Borgström och ett antal FIG-elever. Utvecklingsträffarna är väldigt viktiga och uppskattade inslag för de något äldre ungdomarna! På söndagen intogs hallen av Söndagskul för nioåringarna och det som vi kallar för den lilla gruppen var ändå ett 80-tal barn!

Detta var lite kort om vad som händer och är på gång, fortsätt besök vår hemsida så skall ingen information gå Dig förbi!


    /Anders Tallgren
051012 Nike Run Cup vid Tyrstugan!

Den näst sista deltävlingen, nr 10, i årets upplaga av Nike Run Cup avgörs onsdagen den 19/10 och det är OK Tyr som arrangerar den vid Tyrstugan på Färjestad i Karlstad.

Upplysningar för deltävling 10:
Steven Hale 054-21 66 81
Dan Enqvist 0709-83 83 42

Klasser, sträckor och starttider:
P/F 11, 13 - 2,5 km - 18.00
P/F 15, 17 - 5 km - 18.00
M/K sen - 7,5 km - 18.00
M/K 40 o 50 - 7,5 km - 18.00

Anmälan sker på plats ända fram till start på tävlingsdagen och kostar 40 kr. Betalningen sker kontant eller via pg 468 73 33-7.

Poängen beräknas från de bästa resultaten i 8 av de 12 deltävlingarna och de 15 första i varje klass får poäng enligt följande system:
20, 17, 15, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1
Vid lika totalpoäng avgör antalet segrar och därefter antalet andraplatser o s v.
Resultat kommer att finnas i NWT och VF.
Priser från Nike delas ut till de främsta i varje klass i samband med avslutningen i oktober.
Nike Run Cup är sanktionerad av Värmlands Friidrottsförbund som motionstävling och är därmed öppen för alla som vill delta, d v s man behöver inte tillhöra förening ansluten till VFIF.


    /Anders Tallgren
051012 Efterträdaren på plats!

Sedan i måndags finns Stephan Hammar på plats på Götas kansli för att jobba med arrangemangs- och marknadsfrågorna i föreningen. Stephan är en 27-årig dalmas, ursprungligen från Mora, men boendes i Karlstad sedan 2000. Det som ursprungligen fick honom till staden var studier på Karlstads universitet. Han har läst idrottsvetenskap och ekonomi och har numera färdiga magisterexamina inom områdena.

Göta är inte helt ny mark för Hammar, även om han inte har någon direkt friidrottslig bakgrund, så gjorde han en marknadsundersökning om vad deltagarna i Stadsloppet tycker om arrangemanget 2004 och i våras jobbade han tillsammans med Stefan Olsson inför årets Stadslopp. Hans egen idrottsbakgrund finns annars inom basketen och golfen!

Första veckan blir det förstås till att installera sig på kansliet och lära sig diverse rutiner, men de närmaste veckorna kommer självklart också att innehålla en hel del träffar med partners och ideella krafter i föreningen, allt för att komma in i jobbet så bra och snabbt som möjligt.

Vi hälsar förstås Stephan hjärtligt välkommen till föreningen!


    /Anders Tallgren
051005 Nike Run Cup och DM i Forshaga!

SISU-Forshaga SK inbjuder till
Långa DM i terränglöpning och Nike Run Cup
8 oktober kl. 11:30 vid Sisugården i Forshaga

Anmälan
Vid start senast 30 min före start i respektive klass
Startavgift
40 kr oavsett klass

Ombyte
Dusch och bastu vid Sisugården

Prisutdelning (endast DM)
Plaketter till de främsta i varje klass.
Mästerskap vid minst 2 startande i respektive klass.

Klassindelning(DM) - Distans - Starttid
Herrar seniorer - 12000 m - 12:30
Damer seniorer - 8000 m - 12:30
Herrar veteraner - 8000 m - 12:30
Klasser 1966-1970, 1961-1965, 1956-1960, 1951-1955- 1946-1950, 1941-1945, 1936-1940 osv.

Deltagande i Nike Run Cup

Klassindelning -Distans - Starttid
Flickor-Pojkar
Födda -94 och senare - 2000 m - 11:30
-92-93 - 2000 m - 11:30
-90-91 - 4000 m - 11:45
-88-89 - 4000 m - 11:45
Herrar och damer seniorer - 8000 m - 12:30
Födda 1966-1987 - 8000 m - 12:30
1956-1965 - 8000 m - 12:30
1946-1955 - 8000 m - 12:30

För de seniorer som också springer DM i samma lopp görs en omräkning via medelhastighet för Nike Run Cups poängställning. De seniorer som endast vill delta i Nike Run Cup springer 8000 m. Övrigt att observera: I damklassen endast klassen Damer Seniorer. Däremot har åldern ingen betydelse ifall någon dam vill springa DM. Detta gäller även Herrar Juniorer. De får i så fall springa Herrar Seniorer 12000 m.

Övriga upplysningar
Christer Fabricius
054-872672
070-5892642


    /Anders Tallgren051031 Finn Oulie tillbaka!
051028 Friidrottscafé på UNO!
051027 Projekt med Ulf Karlsson!
051026 Olssons krönika, del 2!
051026 Löpledare sökes!
051025 Hammar, Stephan Hammar!
051025 Nike Run Cup avslutat!
051020 Nike Run Cup-avslutning!
051017 Femton år på kansliet...!
051017 Rapport från vardagen!
051012 Nike Run Cup vid Tyrstugan!
051012 Välkommen Stephan!
051005 Nike Run Cup och DM!