Senaste Nytt

2011-12-16 18:11:16

Tillbaka

Tack till, och från, Louise Gundert!

Louise Gundert har beslutat sig för att lägga skorna på hyllan efter en framgångsrik men lite ovanlig friidrottskarriär. Louise började faktiskt med golf och var en mycket lovande golfspelare, men som 22-årig student vid Idrottshögskolan sadlade hon om efter att ha övertalats att ge friidrotten en chans.

Hon slog igenom på allvar under juni månad 2005 då hon vid Folksam GP i Göteborg noterade den åttonde bästa svenska tiden på 400 meter häck genom tiderna. Fyra dagar senare vid Europacupen i Gävle tog hon en för det svenska lagets slutseger synnerligen viktig andraplats och vid Folksam GP i Sollentuna noterade hon den fjärde bästa tiden genom tiderna med 56,20 som också är hennes personliga rekord.

Insatserna i juni förde henne till VM i Helsingfors i augusti samma år och där gick hon till semifinal. Media talade om henne som ”den osannolika VM-debutanten” och Louise charmade alla med sitt öppna och rättframma sätt. 2005 blev Louise också svensk mästare både inom- och utomhus.

Efter säsongen 2006 valde Louise att byta klubb från IFK Lidingö till IF Göta Karlstad för att tränas av Ulf Karlsson. 2007 var ett enormt bra år för föreningen och Louise var med och tog SM- tecken vid flera tillfällen i stafett och lag SM- sammanhang. Det var också under detta år som skadeproblemen med fötter och hälsenor började och som senare också stoppade Louise från att tävla under några år.

Inför denna säsong gjorde Louise ett allvarligt försök till comeback, men har alltså nu valt att lägga av för gott. Så här skrev Louise själv när hon meddelade oss sitt beslut:

”Jag vill bara tacka Göta för min tid i föreningen. Tack för allt stöd och support genom åren. Tyvärr kunde jag inte leverera så mycket som jag en gång i tiden hade velat och det grämer mig. Mina skadeår lämnade för mycket spår efter sig när jag väl skulle börja tävla i somras och för första gången spelade det ingen roll hur tävlingen gick. Å då är det dags att lägga av.

Så jag vill bara framföra mitt varmaste tack, Karlstad-tiden har betytt oerhört mycket för mig både som idrottare och person. Jag har känt mig oerhört välkommen i klubben och Götas gemenskap är något som jag kommer sakna. Jag kommer länge bära med mig våra framgångar i så väl individuella grenar, stafetter som lag- SM. Den känslan är oslagbar och oförglömlig.”

Segerlaget 2007; Louise Fredriksson, Emma Björkman, Louise Gundert, Erika Mårtensson

Vi tackar Louise för tiden i IF Göta Karlstad samt önskar dig all lycka till i framtiden!

//Johan