• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Friidrottsvänner,

Det har blivit Värmlands tur att arrangera två av de största SM-tävlingarna inom friidrotten år 2010. Värmlands mångåriga friidrottstradition har sina rötter i alla de klubbar på orter och i byar runt om i Värmland. Där fostras ständigt nya ledare och aktiva som i sin tur bygger vidare på det arv som redan finns.

Årets arrangörsklubbar, Kils AIK och IF Göta Karlstad, har starka friidrottstraditioner med stora framgångar i SM-sammanhang samt haft representanter i den absoluta världseliten. Stefan Holm (med bl.a. OS-guld i höjdhopp) och Patrik Bodén (med världsrekord i spjutkastning) är några av arrangörernas och landskapets största fixstjärnor på den värmländska friidrottshimlen. Tillsammans med en mängd aktiva i diverse olika landslag bidrar de båda föreningarna starkt till den livaktiga värmländska friidrottskulturen.

Att vi i Värmlandsskogarna kan fostra och hjälpa fram aktiva till en hög internationell nivå är ofantligt roligt och hedrande för alla de som i någon form är involverade i friidrotten. Detta är också ett bevis på att även vi från den så kallade landsbygden har alla förutsättningar att även i framtiden se regionens adepter kliva upp på internationella prispallar och noteras för resultat som ingen trodde var möjliga att prestera. Vi kommer att göra allt för att Värmland skall fortsätta vara ett av landets starkaste friidrottsfästen där våra aktiva skall få optimala förutsättningar att prestera sitt bästa och ha roligt tillsammans oavsett vilken nivå de väljer att bedriva sin verksamhet på.

Ett gränslöst tänkande tillsammans med alla de insatser som föreningar, funktionärer, ledare, tränare och föräldrar ställer upp med gör att friidrotten går en mycket ljus framtid till mötes. Och på tal om framtid så är det faktiskt svensk friidrotts framtid som vi ser under dessa SM-dagar i Kil och i Karlstad, räkna med att de båda föreningarna kommer att göra allt för att det skall bli några minnesvärda dagar för aktiva, publik och övriga tillresta.

Som ordförande i Värmlands Friidrottsförbund är det i stolta ordalag som jag hälsar alla varmt välkomna samt önskar Er alla en trivsam vistelse med bra tävlingar i vårt sköna Värmland.

Med varma friidrottshälsningar,

Kim Johansson

Ordförande

Värmlands Friidrottsförbund

 

Kils AIK Kils kommun Nordea Fortum Puma Karlstads kommun IF Göta Karlstad