• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Morgondagens stjärnor

I år är det IF Göta Karlstad som står för värdskapet då JSM går av stapeln på Tingvalla IP. JSM ger åskådarna en chans att få se morgondagens friidrottsstjärnor på nära håll. Några kommer att bära IF Göta Karlstads färger då tävlingen avgörs på hemmaplan den 13-15 augusti. Tre av dessa götister är Maja Rogemyr, 19 år, 100 m häck, Caroline Sandsjoe, 18 år, sprint/häck och Richard Olsson, 20 år, spjut. Vi mötte upp med dem för att höra om deras tankar och funderingar inför tävlingen. Det råder ingen tvekan om att dessa götister känner stor tillförsikt inför den kommande uppgiften.

– Jag tycker det skall bli riktigt kul att JSM går i Karlstad i år. Det betyder mycket att många från familjen och ens kompisar finns på plats! Jag tror även att det kan vara en fördel att känna sig hemma och slippa de långa resorna, säger Maja.

Gemensamt för alla tre är att de varit IF Göta Karlstad trogna sedan 11-12-årsåldern. En stor bidragande orsak till detta faktum är de duktiga ledarna, menar ungdomarna som alla är överens om att personligt engagemang är en egenskap som karaktäriserar dessa personer.

 

– Ledarna är verkligen jättebra måste jag börja med att säga! Jag tycker de är otroligt stöttande och finns alltid där och hjälper till. Ledarna jobbar mycket för att skapa en bra gruppanda och en miljö där alla kan trivas. Det resulterar i att det alltid är himla massa ”go” och stöttning från läktarplats när man kommer ut på banan, eftersom alla hejar och stöttar varandra, säger Caroline.

Götisterna är förväntansfulla och det är många tankar som snurrar i huvudet inför JSM på hemmaplan.

 

– Jag tror och hoppas att det kommer att flyta på perfekt, med riktigt härlig stämning från första till sista gren. Friidrott är ju fruktansvärt roligt på det sättet att trots att det är en individuell sport där man själv kan påverka resultatet så är det ändå en så pass stor idrott att man ändå får lagkänsla på tävlingarna. Hemmaplan är ju dessutom den bästa platsen att få ett mästerskap på och jag har bara positiva känslor inför uppgiften. En sådan här grej händer dessutom bara några få gånger i karriären, säger Richard.

Vi önskar Caroline, Maja, Richard och övriga götister stort lycka till på JSM. Väl mött på Tingvalla IP den 13-15 augusti!

//Magnus Skoglund

 

Samarbetspartners

Karlstads kommun Nöjesfabriken
Fortum Nordea
Puma Scandic

Kils AIK Kils kommun Nordea Fortum Puma Karlstads kommun IF Göta Karlstad