Skriv svar  Skapa Ämne 
Träning vinter 2010/2011
Författare Meddelande
L-O
Alfa
***


Inlägg: 216
Grupp: Registered
Medlem sedan: 2008-10
Status: Offline
Inlägg: #1
RE: Träning vinter 2010/2011

Ja funderar om vi inte ska dra detta i långbänk ;-) Fäst inte allt för stor vikt vid följande punkter men tänk över dom och så gör vi något konstruktivt av det.

1. Vi är en först och främst en långdistansgrupp vilket både namnet på gruppen och även vilka tävlingar vi deltar på tyder på. Därför borde vi rimligtvis träna mest långdistansträning och inte medeldistansträning.

2. Skaderisken. Flera löpare har visat stelhet, svårt att gå efter vissa pass vilket visar att passen är för tuffa för den enskilde löparen eller löparen har inte träningsbakgrunden som krävs för att ta till sig träningen på rätt sätt.

3. Tävlingsprioritering under året. Som det är nu ser det ut som om prio ligger på inomhustävlingar istället för att ha vintern som en uppbyggnadsperiod med diverse roliga testlopp (bra träning) utan press på att prestera. Blir tufft att tävla hela året om man fäster vikt vid resultat.

4. Tränarens egen satsning. Med en ?spelande? tränare så finns det en risk att tränaren konstruerar träningen efter sin egen målsättning och vad som denne upplever är bäst och sedan gör träningsinnehållet efter detta. Bättre träningen planeras så den passar hela gruppen med flera alternativ eller likn.

5. Långdistanslöpare i gruppen som satsar och inte kan delta i gruppens gemensamma pass pga. att träningen inte överensstämmer med den enskilde löpares personliga träningsprogram från erfarna tränare.

20101212 20:41
Hitta alla inlägg av denna användare Citera detta meddelande i ett svar
Skriv svar  Skapa Ämne 

Meddelanden i detta ämne
RE: Träning vinter 2010/2011 - L-O - 20101212 20:41

Visa utskriftsvänlig version
Skicka detta ämne till en vän
Prenumerera på detta ämne | Lägg till ämnet till favoriter

Forumhopp: