IF Götas forum

Full version: Olgor intervaller
Du ser för närvarande en nerbantad version av innehållet. Se den fulla versionen med ordentlig formatering.
Läste i senaste numret av Runners world om Olga Bondarenko träning där beskrev dom hennes långa intervaller som gick till så här:

Ett set uppgår till 2000 meter och den tvåtusingen delar man upp i intervallerna med olika tempo (Ingen vila emellan utan först när man nåt 2000 meter)

2x400 meter
2x300 meter
2x200 meter
2x100 meter

Antal rep.: 3 till 5 set med seriepaus på 3-4 minuter, eller efter pulsfall på 30-40 slag.
En Olgaintervall innehåller alltså två olika hastigheter:
? Hög fart = Tempo över tröskelfart/mjölksyratröskeln
? ?Låg? fart = Tempo strax under tröskelfart/mjölksyratröskeln

Detta ska tydligen vara väldigt bra för fartkänsla och att höja mjölksyratröskeln men det kräver mycket träning och disciplin innan man får till det på ett bra sätt skulle jag tro. Men om det är någon som är sugen att testa detta nån gång vore det intressant. För er som inte läst artikeln har jag den inskannad och kan skicka på mail för den som vill läsa? bifogar en länk till en bra artikel av en tränare som förespråkar väldigt aktiv vila mellan intervallerna väldigt intressant.

http://www.athleticscoaching.ca/UserFile...aining.pdf

//Thomas
Läste artikeln,väldigt intressant.I korthet kan man säga att istället för att köra varje 2km intervall tex 3.35fart (7,10) kör man vissa avsnitt 3.00 andra avsnitt 4,10.Samma sak gäller vid långpass,istället för ett tempo tex 4,49km variera mellan 4.00-5,20 i olika block.
Referens-URL:er