Jag är Götist!

Ingrid Magnusson


Namn: Ingrid Magnussson
Ålder:68
Bor: Karlstad
Intressen: Sport, men absolut
inte trav! Resor

Hur länge har du funnits med och hjälpt till i IF Göta?

Jag varit med och hjälpt Göta sedan 2001.

Vad gör du mer exakt?

Tidigare var jag en välkänd kaffekokerska här i klubben. Så både press, Göta anställda, aktiva och publik har fått mitt bryggda kaffe till servering. Jag fick faktiskt en silvermedalj för det från IF Göta!
I Vår Ruset har jag varit med och hjälpt till sedan starten 2001. Självklart finns jag med vid Karlstad Stadslopp och övriga arrangemang också.

Har du själv varit aktiv i IF Göta?

Nej det har jag inte, men jag har varit med i andra klubbar i Värmland.

Vad är det som driver dig till att göra detta idéellt?

Jag vill hjälpa ungdomar och förstås också IF Göta. Det känns otroligt skönt och roligt när man får uppskattning för det man hjälper till med, att man gör en bra och god insats. Låt mig säga en sak, ”IF Göta i mitt hjärta”!

Kan man hitta dig bland publiken på IF Götas tävlingar?

Absolut! Ända sedan 50-talet. Jag var bla med när Dan Waern sprang världsrekord och när Benke Nilsson skulle hoppa höjd, då alla stod och höll andan. Alldeles tyst var det på stadion. När dom gjorde i ordning inför herrarnas 110 meter häck sprang man alltid efter Bosse Parnevik. Han var ju så himla snygg, haha. Jag är ju faktiskt uppvuxen på Malmtorgsgatan alldeles intill Tingvalla IP, så man har haft väldigt många roliga dagar som har gett många starka minnen.

Vad gör föreningen speciell?

Det är en fantastisk klubb! Göta är verkligen engagerade i det som görs och satsar alltid 100 %. Ekonomin och kansliet sköts också jättebra tack vare duktiga anställda. När man går på föreningens tävlingar har man det alltid roligt i en trevlig miljö där allt är väl arrangerat.

Vad är ditt bästa Göta minne?

Det var när jag fick silvermedaljen för kaffekokningen på Folkets Hus 2004 vid IF Götas 100 års jubileum Det var en häftig känsla!