Tillbaka

Louise Fredriksson

Namn:

Louise Michaela Fredriksson

Född:

Den 27e augusti 1980 i Vänersborg.

Moderklubb:

Bäckefors IF

Gren/grenar:

400 & 800m och 1500m (när det behövs på Lag-SM!)

Personliga rekord:

400m – 56.24
800m – 2.05.33

Tränare:

Annemie van Nuffel

När jag inte tränar:

Så avslutar jag (under våren) mina civilekonomstudier på Karlstads universitet. Jag har specialiserat mig inom service management och projektledning och hoppas i framtiden arbeta med idrotts- och kulturevenemang.

Meriter:

ISM-guld 800m 2006, SM-guld 800m 2005, SM-brons 2004. ISM-silver 2004. Har flera JSM- och USM-medaljer i löpning och längdskidåkning och har sprungit Finnkampen 2 ggr.

Målsättning:

Sommaren är mitt stora mål och huvudmålet är att bli starkare, snabbare och utålligare. Jag vill springa tider ner mot mitt personbästa 2.05.33 igen. Det börjar även bli dags att förnya mitt 400m rekord.

Intressen:

Jag läser många bra böcker, jag läser allt från Nobelpristagare till idrottspsykologi. Jag gillar att resa och upptäcka nya saker, för tillfället håller jag på att lära mig flamländska. I övrigt gillar jag att ”bara slappa” och jag försöker vara med min familj och vänner så mycket som möjligt.

Motto:

Om du inte frågar kommer du aldrig få veta. Om du aldrig vågar kommer du aldrig lära dig något.

Förebild:

Malin Ewerlöf såklart, svensk rekordhållerska på 800m. Jag är mycket imponerad av hennes prestationer.

Hemsida:

Nej

En liten text:

Efter en mindre utvecklande säsong resultatmässigt sett så kände jag att jag behövde nya influenser. Lösningen kom från Belgien och jag har nu en kvinnlig belgisk coach som är duktig och det känns väldigt inspirerande. Trots att jag har tränat länge är det mycket nytt att lära sig men nu har jag hittat glädjen i träningen igen.

Tillbaka