Nyheter

22 december 2014

Julen är här

Och med det summeras året 2014, grupperna har julavslutning och man tar en mer eller mindre långt julbreak i träningen. Söndagskul och Närfiidrott avslutade redan söndags och nu i onsdags var det ledarnas tur att summera året och avsluta med aktivitet, mat och konferens. Aktiviteten hette curling och tre tuffa bataljer kom att utspela sig på isen i Karlstads Curlinghall. Gruppen bestod av ganska många debutanter och man kan lugnt säga att isen sett bättre curling tidigare. Efter curling väntade konferenslokal på Scandic Klarälven där man summerade föreningens idrottsår 2014 och blickade an mot 2015. Ledarna diskuterade målsättningar för kommande året och alla samtal dokumenterades med hjälp av SISU. Efter timmar av diskussioner väntade en välförtjänt middag och julklappsutdelning. Stort tack för i år alla ledare, hoppas ni förstår vilken insats ni gör för föreningens alla aktiva!

IMG_3076IMG_3077IMG_3083

IMG_3082IMG_3085

I torsdags avslutade kastgruppen säsongen med gemensam fika i Våxnäshallen. En framgångsrik kastsommar summerades under ledning av Kim Johansson och Bernt Karlsson.

IMG_3086

Under fredagen var det dags för Götas 10, 11- och 12-åringar att julavsluta. De tre grupperna tränade gemensamt i en rad olika hinder- och koordinationsbanor. Härlig aktivitet i hallen när 80-talet barn körde teambuildingövningar varvat med prickkastning och stafetter. Det hela avslutades med pizzaparty innan man önskade varandra God Jul!

IMG_3092IMG_3095IMG_3105 Läs mer

17 december 2014

Grupp 99 på träningsdag i Örebro

På söndag morgon träffades 12 entusiastiska friidrottare och tre ledare för att åka till Örebro och genomföra en träningsdag tillsammans med Örebros atleter i åldersspannet 99 – 00.

Denna idé kom vi på under en utbildning som ledarna från Örebro respektive Karlstad gick samtidigt. Vi började prata om ett träningsutbyte och nu blev det verklighet.

Denna gång var det ledarna i Örebro som stod för all planering, vilket de gjorde med bravur och vi hoppas att vi kan få betala tillbaka detta när Örebro atleterna kommer och besöker oss för en liknande dag i Karlstad.

På förmiddagen kunde de aktiva välja mellan tre olika pass, intervaller, längd eller häck. Göta stod för planeringen och genomförandet av längd passet och Örebro för de övriga.

Sedan var det dags för en god lunch och efter det en kostföreläsning av en mycket duktig föreläsare från SISU. Hon var mycket pedagogisk och jag tror att alla fick med sig hur viktigt det är inte bara med träning, utan även med vila och mat.

örebro 038

På eftermiddagen kunde man välja mellan styrka, höjd och sprint. Denna gång stod Göta för sprintpasset. Våra aktiva var utspridda på alla olika träningsaktiviteter. Detta medförde att vi fick med oss idéer från samtliga träningspass, som vi nu kan använda i vår träning hemma. Att det var en del nya övningar märktes på måndagsträningen, då flera kom dit med träningsvärk vilket man ju ofta får när musklerna ansträngs på nya sätt.

Vi hade en mycket trevlig dag och vill verkligen tacka KFUM Örebro för en fantastiskt trevlig och välplanerad dag.

Välkomna till Göta och Karlstad nästa gång!

/Gunilla